Kultur

60.847 hesteentusiaster samlet i Herning

Dette års tema under fredag og lørdag aftens gallashow var: 'A Sky Full of Stars'

MCH Messecenter Herning var vært for Dansk Varmblods Hingstekåring fra den 8. til 12. marts, hvor 60.847 hesteentusiaster fra både ind- og udland var samlet.

Hele MCH Messecenter Hernings messehaller og stalde blev udnyttet, da avlsforbundet Dansk Varmblod inviterede til dette års hingstekåring.

Gæsterne kunne nyde internationale spring- og dressurkonkurrencer, et imponerende gallashow og den enorme udstyrsmesse, Hest & Rytter, der havde mere end 250 udstillere.

Dansk Varmblods Hingstekåring blev i år afholdt for 43. gang i Herning. Arrangementet har år for år vokset sig større og større, og i dag er det støttet af 350 uundværlige frivillige.

Dansk Varmblod, der har næsten 3.000 medlemmer, opererer med et budget på 21 millioner kroner for Hingstekåringen.

Dominerende dansk præstation i dressur

Danmarks position som regerende verdensmestre blev tydelig i de internationale dressurklasser. VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth fra Mariager triumferede i Grand Prix fredag, sammen med Dansk Varmblods hoppen Heiline’s Danciera, opdrættet af Stald Heiline ved Odder. Ligeledes var det hendes landsholdskollega, Nanna Skodborg Merrald fra Vejle, der løb med sejren i Grand Prix freestyle lørdag, med den Dansk Varmblods-kårede avlshingst Blue Hors St. Schufro.

En særlig hyldest til et succesfuldt paradressurpar

Pararytter Tobias Thorning Jørgensen bevægede alle, da han ved OL i Tokyo vandt dobbelt guld med Dansk Varmblods hoppen Jolene Hill, og efterfølgende dedikerede hele sin triumf til hende. Parret vandt to individuelle guldmedaljer og en sølvmedalje for hold ved VM i paradressur i Herning i august 2022.

Under lørdagens gallashow modtog den smukke hoppe Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes Vandrepræmie. Prinsessen, der er protektor for Dansk Varmblod, var selv til stede og overrakte den flotte sølvstatuette til Jolene Hills ejere. De har generøst stillet hoppen til rådighed for Tobias, der har omdannet det partnerskab til en international succes. Det vakte selvfølgelig et stående bifald til Tobias og Jolene Hill.

Kommentarer