Erhverv

AVK Holding i Galten er bedst til vækst i Midtjylland

Efter kåringen som den regionale vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2023 i region Midtjylland er AVK Holding nu i spil til prisen som Danmarks bedste vækstskaber.

Familievirksomheden AVK Holding, der har hovedsæde i Galten vest for Aarhus, har eksisteret i mere end 80 år. Nu kan de kalde sig de regionale vindere af den prestigefyldte vækstpris EY Entrepreneur Of The Year 2023. Det blev afsløret ved den regionale finale, der fandt sted tirsdag hos Mercedes-Benz i Tilst.   

Juryen var blandt andet imponeret over, hvordan AVK Holding har formået at vokse til i dag at beskæftige knap 5.000 medarbejdere. Det fortæller Steffen Bach, director i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year. 

– Juryen lægger vægt på, at de ikke har fået væksten foræret, men derimod har overkommet udfordringer, fordi de grundlæggende er dygtige til det, de laver. Derudover blev deres gode værdier fremhævet samt den imponerende internationalisering og deres arbejde med ESG.

Startups på ølkassen

Ved den regionale finale i Midtjylland spillede regionens tre finalister i startup/scaleup-kategorien, virksomhederne Capsule, Mindway AI og Whistleblower Software, også en særlig rolle. De skulle nemlig ’stå på ølkassen’ og komme med en pitch af deres forretning. Det gjorde et særligt indtryk på Per Frandsen, der er forretningsudvikler i EY og ansvarlig for startup-kategorien ved EY Entrepreneur Of The Year:

”At de har modet til at stille sig op foran erfarne erhvervsfolk og er hudløst ærlige og taler lige fra hjertet, er imponerende. Det kendetegner faktisk dem alle sammen – også dem, der ikke er vant til at stille sig op og tale for en stor forsamling.”

Klar til landsfinale

AVK Holding var finalist i regionen sammen med følgende virksomheder:

  • Eltronic Group
  • Obton
  • Rains
  • Søstrene Grenes Holding

Med den regionale sejr er AVK Holding klar til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year, som finder sted 23. november 2023. Her bliver en af de seks regionale vindere kåret som samlet vinder i Danmark.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, der finder sted i flere end 60 lande.

I mere end 25 år er der afholdt EY Entrepreneur Of The Year i Danmark, hvor vi hylder de bedste entrepreneurer, der fører pennen og tegner stregerne til de danske vækstmesterværker, ved en række events rundt om i landet.

De stærkeste kandidater deltager i kåringer i seks regioner, før landsvinderen udråbes den 23. november i København.

Hovedvinderen, der bliver udråbt som årets EY Entrepreneur Of The Year 2023 deltager i den internationale finale, der finder sted juni 2024 i Monaco.

Ved landsfinalen bliver der også kåret vindere i kategorierne Export and Globalization, ESG, Life Sciences, Social Entrepreneurship – Future Impact, Startup/Scaleup, TECH samt Æresprisen.

Kommentarer