Sørvad

Det store nisseroderi – Hjælp, vi har nisser

Foto: Museum Midtjylland

I denne tid vågner nisserne. Nisser er søde, men det er ikke altid, at deres drillerier og magi er godt for os mennesker. Tværtimod!

Især på museer er nisser faktisk et stort problem. De ødelægger nemlig museets arbejde ved at lave rod i tingene. I øjeblikket er der en hel sværm af nisser løs på Museum Midtjyllands museer. Nisserne bytter rundt på årstal, laver vrøvlehistorier og sætter deres fedtede nissefingre i udstillingerne.

Tag familien med og hjælp med at opklare Det store nisseroderi. Når opsporingen er klaret, får man et lod med i den store nisse-lodtrækning. Der er spændende præmier på højkant, bl.a. gaveposer med julevarer fra museet og kreative børnekits. Der trækkes lod om 3 gaveposer, og vinderne får direkte besked d. 19. december.

Det store nisseroderi foregår på: TekstilmuseetKlosterlund MuseumHerningsholm Museum og Frilandsmuseet Herning i perioden d. 12. november til d. 18. december – i museernes åbningstid. På Herningsholm Museum begynder nissejagten dog først den19. november og her er der særlige åbningstider i november og december måned på grund af arrangementet ’Jul på Herningsholm’.

Alle fire steder er nisserne og opklaringen forskellig. Man kan både møde tekstilnisser, slotsnisser, mosenisser og frilandsnisser! Besøger man flere steder, får man flere lodder med i lodtrækningen. 

Der betales almindelig entré til museerne. Børn og unge under 18 år har som altid gratis entré.

Det foregår 12. til 18. december i museernes åbningstid.

Kommentarer