Erhverv

Entreprenørbranchen rigt repræsenteret på Agromek

Agromek er et mødested også for entreprenørbranchen. Foto: MCH/Tony Brøchner

De nyeste maskiner, viden, teknologier og faglige events henvendt til alle med interesse i entreprenørbranchen fylder en hel hal på Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, der udspiller sig i MCH Messecenter Herning 29. november til 2. december 2022 – og det er noget, der vækker begejstring i branchen.

Agromek har igen i år et betydeligt fokus på entreprenørbranchen, herunder park, vej og anlæg, der i stigende grad flettes sammen med landbruget. I messens Hal C venter således et 10.000 kvadratmeter stort overflødighedshorn af udstillere og aktiviteter henvendt til alle med interesse i entreprenørbranchen. Blandt hallens mange indslag finder man Maskinleverandørerne, der står bag en omfattende branchestand.

– Vi byder blandt andet på Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforenings Live-værksted, konkurrencen ‘Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinemekaniker’ og et virtual reality-område, så der venter mange spændende oplevelser på standen. Derudover har vi via nogle af branchens bedste repræsentanter et stort fokus på uddannelse, og vi glæder os meget til at tage imod de mange skoleelever, der skal besøge vores stand og derefter guides rundt på messen. Samlet set er vores stand et unikt udstillingsvindue for branchen og dens muligheder, konstaterer direktør i Maskinleverandørerne Klaus Nissen. 

I Live-værkstedet kan man opleve arbejdende lærlinge, der samtidig tager sig tid til at give indblik i branchens uddannelsesmuligheder, og ‘Danmarks Bedste Lærling’ er en nyhed på Agromek. Virtual reality-delen byder på virtuelle reparationer af maskiner. 

Vigtig kobling mellem landbruget og entreprenørbranchen

Klaus Nissen glæder sig over, at entreprenørbranchen er en del af Agromek og finder koblingen helt oplagt. 

– Det er vigtigt for entreprenørbranchen at være en del af Agromek, men branchen er også vigtig for messen – landbruget benytter sig i stigende grad af entreprenørmaskiner, så mange af de besøgende har interesse i begge verdener. Og det er dejligt og en stor forløsning, at vi nu alle omsider igen kan samles på Agromek – der har ophobet sig et stort behov for at mødes og sparke dæk. Messen er den eneste udstilling af sin art herhjemme og derfor meget vigtig – den binder ganske enkelt branchen sammen. 

Opfattelsen deles af udstillerne i Hal C, der blandt mange andre førende virksomheder tæller Stemas og Scantruck, som begge leverer maskiner til såvel landbruget som entreprenørbranchen. 

– Vi er rigtig glade for, at Agromek igen har dedikeret en hel hal til entreprenørbranchen, og vi stiller op med hele vores række af relevante maskiner lige fra minilæssere til gravemaskiner. Som noget nyt har vi i år stort fokus på grønne, emissionsfri og bæredygtige løsninger i form af en stribe eldrevne maskiner, som vi glæder os til at præsentere. Samtidig ser vi meget frem til endelig igen at møde både kunder og kollegaer i Agromek-regi – det har vi savnet, og vi er sikre på, at det bliver en rigtig god udgave af messen, forudser direktør i Stemas Robert Kjærgaard.

Også hos Scantruck tropper man op med den store pakke, ligesom man også her betoner vigtigheden af, at Agromek inkluderer entreprenørbranchen.

– Vi kommer med det helt store setup og en masse maskiner af mærkerne Manitou, Komatsu og Weycor, herunder flere interessante nyheder. Vi har lagt os i selen for at skabe en åben og indbydende stand med en hyggelig atmosfære, og til stede vil naturligvis være både sælgere og produktchefer for de enkelte mærker. Det er virkelig vigtigt for entreprenørbranchen, at Agromek prioriterer denne også, og vi glæder os meget til at møde både kunder og kollegaer – det kan noget særligt at mødes på messer, fastslår markedschef i Scantruck Dennis Faurby.

Stor opbakning hele vejen rundt

Agromek er en messe i konstant bevægelse, og derfor er vigtigheden af at favne fremtiden helt central, og det er fuldstændig naturligt at forene landbruget og entreprenørbranchen.

– Det er to tæt forbundne brancher, og derfor er vi rigtig glade for, at entreprenørbranchen igen er en stor del af messen. Vi har mødt stor opbakning fra både Maskinleverandørerne og de mange udstillere med fokus på entreprenørvirksomhed, park, vej og anlæg, og det er vi meget taknemmelige for, udtaler direktør for Agromek Claus Hermansen.

Agromek 2022 finder sted 29. november til 2. december i MCH Messecenter Herning.

Kommentarer