Flere vil læse på VIA i Herning
VIAs uddannelser i Herning fortsætter med at tiltrække studerende. Over 900 har ansøgt om optagelse på VIAs Campus Herning, og særligt de kreative uddannelser er attraktive.
VIA i Herning er populær hos de uddannelsessøgende. Det står klart, efter ansøgningsfristen for kvote 2-ansøgninger nu er udløbet.
I alt har 915 søgt om optagelse på VIAs Campus Herning, hvilket er 140 flere end sidste år. Af dem har 542 valgt Herning som førsteprioritet.
”Vi er glade for kvote 2-tallene. Det er virkelig positivt, at der trods corona-situationen igen i år er en pæn søgning til VIAs uddannelser i Herning. Vi håber selvfølgelig, at vores nuværende studerende meget snart får lov til at møde ind igen fysisk efter lang tids onlineundervisning på grund af corona, og at alle de studerende, der starter på uddannelse efter sommerferien, må få fysisk undervisning på campus,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College.
Kreative uddannelser er attraktive
Særligt de kreative uddannelser hitter fortsat. Uddannelsen til designteknolog, der er den største af uddannelserne i VIA i Herning, har fået 493 ansøgninger mod 440 sidste år, og 313 har valgt uddannelsen som førsteprioritet. Den engelsksprogede Design, Technology and Business har oplevet en fremgang på 46 procent, og 69 flere end sidste år har valgt den som deres førsteprioritet.
VIA har Danmarks største klynge af kreative uddannelser, der foruden designuddannelserne på Campus Herning også tæller VIA Film og Transmedia og The Animation Workshop. De kreative uddannelser i VIA optager sine studerende gennem kvote 2-ansøgninger – suppleret med en optagelsesprøve.
Ny skatteuddannelse fortsat populær
Til sommer starter tredje hold på Skatteuddannelsen i Herning, og her har 26 kommende studerende tilkendegivet ønske om en plads, hvilket er en lille stigning fra sidste år. 10 af dem har skatteuddannelsen øverst på prioriteringslisten.
Sidste år etablerede VIA Sygeplejerskeuddannelsen en såkaldt uddannelsesstation i Herning, hvilket betyder, at de studerende får deres teoretiske undervisning i Herning de første tre semestre. Herefter foregår en del af undervisningen i Holstebro, hvor uddannelsen formelt hører til, og hvor de studerende også søger ind. I alt har 195 søgt ind gennem kvote 2 på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro, hvilket er en lille stigning fra sidste år.
Mange tiltrukket af professionsbacheloruddannelser
Traditionelt modtager VIA samlet set væsentligt flere ansøgninger, end der er studiepladser til, og Gitte Sommer Harrits forventer, at der igen i år bliver fyldt op på langt hovedparten af VIAs uddannelser.
”Den pæne søgning til VIA beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som veksler mellem teori og praksis. Professionsbacheloruddannelsernes særkende er jo, at den teori, de studerende lærer på uddannelsen, skal kunne bruges direkte i job fra dag ét på arbejdspladsen. Derfor er uddannelserne meget målrettede og praksisnære – samtidig med at de gør meget ud af at ruste de studerende med den seneste forskningsviden, med de kompetencer, arbejdsmarkedet efterspørger, med dannelse og med et innovativt mindset til at tænke nyt til gavn for samfundsudviklingen,” siger hun.
Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter, hvor medarbejderne igen i år arbejder hjemmefra på grund af corona. 5. juli er der ansøgningsfrist på kvote 1, og onsdag den 28. juli får ansøgerne besked, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.
Fakta om VIA University College
- VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.
- VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerede og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.
- VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, sygeplejerske, lærer, pædagog, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.
- VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
- VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
- VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
- VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk
Kommentarer