Kultur

Foodexpo disker op med DM for bartendere

Foto: Dansk Bartender Laug

En lang række professionelle bartendere dyster i fagkonkurrencerne DM i Mocktail og DM i Cocktail på Foodexpo i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts, hvor også en dag er dedikeret til sommelierkunsten. Både en tidligere cocktailverdensmester og verdens næstbedste sommelier gæster messen.

Der bliver tryllet med lækre ingredienser og eksperimenteret med nye smagssammensætninger, når DM for bartendere udspiller sig på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts. 

Hos Dansk Bartender Laug er man fuld af forventningsglæde forud for mock- og cocktailmesterskaberne, der står som en væsentlig forløsning for hele branchen. 

– Årets DM for bartendere bliver den første helt store aktivering af branchen efter to års nedlukning, og Foodexpo er den perfekte ramme for denne genstart. Jeg forventer en anderledes konkurrence i år, hvor traditioner og nye energier mere end nogensinde mødes grundet den lange pause. Der har fundet et generationsskifte sted, som gør, at feltet udgøres af lige dele gamle kendinge og nye kræfter, der kommer med friske indfaldsvinkler på dét at lave cocktails. Det er enormt spændende, og jeg forventer et virkelig godt event i Herning, siger formand for Dansk Bartender Laug Zander Lauritzen Hansen og fortsætter: 

– Der er stor prestige i at vinde DM for bartendere, og konkurrencen betyder rigtig meget for mange. Det er en både populær og anerkendt konkurrence, og tilslutningen er virkelig massiv i år, hvor hele landet er rigt repræsenteret. Det er meget imponerende, og det vidner om, at folk er særdeles motiverede for at komme i gang igen. 

Blandt de mange håbe- og talentfulde deltagere finder man eksempelvis Riccardo Astiri fra Mash Penthouse og den tidligere verdensmester Damiano Pezzi fra Nimb, der kan skrive både World Cocktail Champion 2017 og vinder af DM i Cocktail 2019 på sit CV. 

Stærkt repræsenteret vinbranche

Den nært beslægtede vinbranche stiller ligeledes stærkt op på årets udgave af Foodexpo og trakterer med et omfattende sommelierprogram, der blandt meget andet har verdens næstbedste sommelier, danske Nina Højgaard Jensen, på plakaten. 

– Først og fremmest kan man blive klogere på, hvad det egentlig vil sige at være sommelier, og så kan man få at se, hvad dygtige sommelierer laver. Det bliver eksempelvis demonstreret, hvordan man bedst dekanterer vin. Sommelierer har en ekstraordinært stor viden om mad og vin og sammensætningen af de to, og kunsten er at formidle denne viden, forklarer Kim Thygesen, bestyrelsesmedlem i Dansk Sommelier Forening, og fortsætter: 

– På Foodexpo er vi så heldige at få selskab af Nina Højgaard Jensen, der som den første dansker nogensinde har opnået at blive kåret til verdens næstbedste sommelier. Nina er i en konstant søgen efter viden, hun holder sig altid opdateret på nye tendenser, regler og love, og så er hun bare et rigtig rart menneske. Jeg er enormt glad for, at hun er med – det er virkelig stort. Normalt finder man hende kun på regulære vinmesser rundt omkring i verden, så det er helt unikt, at man kan møde hende på Foodexpo. 

Nina Højgaard Jensen giver på Bar-scenen et indblik i sommelierkonkurrencen Best Sommelier of the World, ligesom hun forestår en masterclass i vinsmagning. 

For de vinglade stopper glæderne ikke hér, da Foodexpo traditionen tro byder på det populære og udsolgte område WineExpo, hvor besøgende kan smage de allerbedste vine, cognac og whisky og blive klogere på de mange forskellige vintyper. For at få adgang til området kræves der en invitationskode, som man kan få fra én af udstillerne i området. 

MCH: Naturlige samarbejdspartnere

Samarbejdet med spiritus- og vinbranchen er noget, der vækker begejstring hos Foodexpo. 

– Vi glæder os meget over, at vi med Dansk Bartender Laug og Dansk Sommelier Forening har to stærke og gode samarbejdspartnere, der i vores optik naturligt hører til på Foodexpo, udtaler således Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder i MCH Messecenter Herning. 

DM i Mocktail og Cocktail arrangeres begge af Dansk Bartender Laug og løber af stablen henholdsvis søndag den 27. marts og mandag den 28. marts på Bar-scenen i Hal K. Dansk Sommelier Forenings program kan opleves tirsdag den 29. marts – ligeledes på Bar-scenen. 

Se listen over DM i Mocktail-deltagerne hér og DM i Cocktail-deltagerne hér.

Kommentarer