Livsstil og forbrug

FoodTech dedikerer scene til tidens vandudfordringer

Der bliver nok at stimle sammen om, når IFC Water Stage byder på både oplægsholdere og paneldebatter. Foto: MCH/Lars Møller.

Bæredygtig vandhåndtering og vandforbrug i fødevareindustrien er nogle af de centrale temaer, når nordens største messe for fødevareteknologi FoodTech 1.-3. november i MCH Messecenter Herning blænder op for IFC Water Stage.

Der er lagt op til både inspirerende stunder og livlige debatter, når FoodTech i starten af november i samarbejde med Danmarks internationale klimacenter Klimatorium byder velkommen til IFC Water Stage. På scenen vil de besøgende kunne overvære talrige oplæg og paneldebatter om nogle af tidens største og vigtigste udfordringer i fødevareindustrien – bæredygtig vandhåndtering og vandforbrug. 

– Programmet spænder bredt med foredragsholdere fra både store konsulentvirksomheder og såvel små som store virksomheder. Fælles for dem alle gælder, at de er kendetegnet ved en stor passion for vandhåndtering og bæredygtighed, fortæller udviklingschef i Klimatorium Albert Jensen, der på scenen løbende præsenterer de enkelte oplæg og debatter og også fra tid til anden inddrager publikum. 

Tre emner sætter dagsordenen

IFC Water Stage byder hver dag på et nyt emne: Tirsdag er fokus rettet på ‘Overordnede trends i vandbranchen; udfordringer og løsninger til bæredygtig håndtering af vand i fødevareindustrien’, der blandt andet byder på et indlæg ved direktør i Niras Tom Heron. Onsdag gælder det ‘Hvordan udviklingen inden for ny vandteknologi kan fremme bæredygtig vandhåndtering og vandforbrug i fødevareindustrien’, hvor det eksempelvis er muligt at blive klogere på, hvordan Carlsberg arbejder med at reducere virksomhedens vandforbrug. 

Torsdag venter et alsidigt program under overskriften ‘Internationalt perspektiv på bæredygtig vandhåndtering i fødevarebranchen og fokus på innovative løsninger ved at skabe samarbejde på tværs’ – her vil blandt andre repræsentanter fra Rambøll og CLEAN dele ud af viden og erfaringer. 

– Det virker til, at bæredygtighed og vandhåndtering i fødevareindustrien kommer til at spille en større rolle i fremtiden – og her er det interessant, hvordan både fødevarevirksomheder, vandforsyninger, lovgivning og vidensinstitutioner kan arbejde på at finde fælles løsninger, så de kan imødekomme eventuelle udfordringer, lyder det fra Albert Jensen. 

Et kæmpe uudnyttet potentiale

FoodTech har i år generelt ekstra fokus på bæredygtighed, der fylder mere og mere i det offentlige rum, og som ikke mindst er relevant for fødevarevirksomheder. Ikke desto mindre har disse en stor opgave foran sig, når gode intentioner rent praktisk skal realiseres. 

– Der er masser af viden og forskning på området og tilmed ny teknologi til at løse mange udfordringer, men implementeringen af disse, hvor man omsætter viden til bæredygtig forretning, halter stadig bagefter. Der er dermed et kæmpe uudnyttet potentiale på dette område, fastslår Albert Jensen, der derfor er rigtig glad for, at FoodTech zoomer ind på disse udfordringer med IFC Water Stage:

– I en verden med en voksende befolkning og stigende fødevarebehov, og hvor klimaforandringer bliver voldsommere og truer verdens vandressourcer, er det helt oplagt at belyse vandhåndtering på en messe som FoodTech. Især i Danmark, hvor vi med vores viden indenfor vandteknologi og vores store erfaring som landbrugsland og international fødevareproducent har en unik mulighed for at gå forrest med at finde bæredygtige løsninger, der samtidig kan være en god forretning.

Se det samlede program for IFC Water Stage hér

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022.

Kommentarer