Livsstil og forbrug

Formland lancerer ny fashion-koncepthal

Formland Spring 2023 byder på en ny koncepthal dedikeret til mode og tilbehør. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Med koncepthallen ‘Fashion & Lifestyle’ udvider interiør- og designmessen Formland sit fokus på mode og tilbehør – en udvikling, der er helt i tidens ånd, hvor grænser udviskes, og nye sammenhænge opstår. Formland Spring 2023, der udspiller sig 29.-31. januar 2023 i MCH Messecenter Herning, favner dermed endnu grundigere end tidligere forskellige aspekter af livsstil.

Interiør- og designmessen Formland har længe beskæftiget sig også med mode, men på Formland Spring 2023 går messen skridtet videre med en koncepthal helt og holdent dedikeret til mode og tilbehør – en hal med titlen ‘Fashion & Lifestyle’. Tiltaget vækker begejstring i modeindustrien, hvor man betragter udviklingen som helt naturlig.

– Det giver glimrende mening. Forbrugerne i dag er i høj grad vant til one-stop-shop-princippet og genbesøger gerne de butikker, online som fysisk, der har noget ekstra at tilbyde, og som kunderne i forvejen godt kan lide. Samtidig er der i dag en sammensmeltning af mode- og interiørbutikker, der i høj grad er livsstilsbutikker, hvorfor den nye ‘Fashion & Lifestyle’-koncepthal kan skabe værdi for både udstillere, besøgende og ikke mindst Formland som destination, mener administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Mode & Textil Thomas Klausen, der er overbevist om, at den nye hal bliver både en succes og en velintegreret tilføjelse: 

– Med tanke på Formlands generelt høje niveau for messen, så er jeg sikker på, at den nye hal nok skal flugte flot med resten af messens udformning, indretning og overordnede designmæssige linje. Og der vil utvivlsomt være stor synergi mellem de forskellige udstillere, selvom nogen har deres kerneområde i interiør og andre i tøj.

Dansk Mode & Textil vil selv være til stede på messen, hvor de i ‘Fashion & Lifestyle’-koncepthallen indretter et lounge-område og bidrager til at skabe dialog mellem Formland og

modebrands. 

Bred opbakning til den nye koncepthal

Blandt udstillerne i den nye hal er forventningsglæden stor forud for messen, og såvel nye som mangeårige Formland-udstillere ser frem til at boltre sig i de nye omgivelser. For det bæredygtige danske brand CARE BY ME, der designer tøj, interiør og tilbehør, er hallen som skræddersyet.

– Det er et dynamisk og nytænkende initiativ lige i tidens ånd og et for os meget kærkomment tiltag. Vi har i nu 10 år arbejdet med vores slow living-koncept, som indeholder langtidsholdbare styles inden for både fashion og interiør, så det er klart, at den nye koncepthal passer perfekt til os. Jeg ser rigtig gode muligheder for, at messen kan nå et bredere besøgspublikum fra relaterede brancher, og forventningen er uden tvivl, at initiativet kan sikre os mange nye kontakter i både ind- og udland, lyder det fra partner og kommerciel direktør i CARE BY ME Pernille Pold.

Også hos det nyere og ligeledes danske brand Nava Copenhagen, der designer smykker og for blot anden gang deltager i Formland, ser man store perspektiver i den nye hal.

– Vi deltog for første gang på Formland i august i år og var dybt overvældede over de mange mennesker og den massive, positive respons, vi fik. Og det passer os helt perfekt, at vi nu får vores egen hal med lutter beslægtede udstillere, for det gør os nemmere at finde for de besøgende. Så vi ser frem til at udbrede kendskabet til vores brand på messen, og forventningen er, at vi får nogle flere forhandlere i hus. Samtidig glæder vi os til at sparre med såvel andre nye iværksættere som større, etablerede brands, konstaterer ejer af Nava Copenhagen Maria Rindal Petersen.

Fortsat øget fokus på mode og tilbehør

Den nye koncepthal ‘Fashion & Lifestyle’ er altså allerede nu populær, og det er naturligvis noget, der glæder holdet bag Formland.

– Vi er enormt taknemmelige for den store opbakning til hallen, som vi møder hele vejen rundt. Vi har længe oplevet en stigende interesse for at kombinere mode og interiør, og tendensen bekræftes blot af den flotte modtagelse af hallen. Med både mode og interiør rigt repræsenteret signaleres det nu endnu kraftigere end tidligere, at messen er et samlet livsstilsunivers, udtaler Formland-projektleder Flemming Andersen, der forventer, at messen vil have et øget fokus på mode og tilbehør i de kommende år.

‘Fashion & Lifestyle’-koncepthallen byder foruden lange rækker udstillere blandt andet på en café og messens populære Speak Up-scene med foredrag på programmet.

Formland Spring 2023 finder sted i MCH Messecenter Herning 29.-31. januar 2023.

  

Kommentarer