Magaxin

Giv bedet en flot kant med natursten

Artiklen er sponsoreret

Vil du lave en kant til et bed ude i haven, der signalerer klart og tydeligt, at her skal plæneklipperen i hvert fald ikke køre, kan du overveje at lave den med natursten. Bevares: Du kunne også vælge at bruge formstøbte fliser, men de har et lidt for ensartet look til manges smag. Natursten er der flere slags af, men typisk vil det ude i haven være oplagt at bruge sandsten til bede, havestier og terrasser. 

Vær kreativ med natursten

Sandsten kan du ligesom granitskærver til gårdspladsen finde i forskellige farver, og de kan skæres ud i vidt forskellige former. Det betyder, at du ikke behøver bruge sandsten med ens mål til hele din terrasse eller havesti – du kan godt bruge fliser med varierende mål for at skabe lidt dynamik, hvad udseendet gælder. Og så kan du også kombinere farver på kryds og tværs for at få noget fængende.

Gå ikke på akkord med kvaliteten af dine sandsten

Vælger du sandsten, bør du ikke gå på akkord med kvaliteten. Det kan måske virke lidt mærkeligt at gå så meget op i naturstens kvalitet, for når bare de har de rette mål, hvad er der så ellers for dig at tage stilling til? Svaret er, at visse billige sten ikke er så frostsikre, at de klarer sig helskindet gennem danske vintre. Andre sandsten, fx Lithos’ sandsten, tåler derimod godt vinterens kulde og våde vejr.

Det er nemt at lægge sandsten, når du har en vejledning

Det er ikke som sådan svært at lægge sandsten, når bare du følger en vejledning. Sådan én kan du finde på Lithos’ hjemmeside linket til ovenfor, og jobbet kræver altså ingen specialist. Du skal bare have de rette remedier og kunne læse en vejledning. Er du i tvivl om, hvilke sandsten du skal vælge til haveprojektet? Du kan se på billeder, men der er en bedre måde at sammenligne sten på.

Se natursten brugt konkret i et showroom

For nogle forhandlere af natursten har showrooms, du kan besøge for med egne øjne at se, hvordan en ny terrasse, en havesti el.lign. lagt med sandsten konkret kan se ud. Så får du nemmere ved at tage stilling til, om du ønsker at bruge sandsten ude i din egen have, eller om du ønsker et alternativ, fx skifer eller de førnævnte formstøbte fliser. Så overvej at lægge vejen forbi et showroom nær dig.

Kommentarer