Navnenyt

Hæder til aktiv teaterkvinde i Herning

Foto: Herning Kommune

Kirsten Brænder Aastrup blev tirsdag tildelt Herning Kommunes kulturpris.  

Når man tildeles Herning Kommunes kulturpris, kommer man i fint og eksklusivt selskab. Kun 31 prismodtagere har der været, siden prisen første gang blev uddelt i 1990. 

Nu kan Kirsten Brænder Aastrup glæde sig over at blive tilføjet den fine liste. Hun fik tirsdag eftermiddag Kulturprisen for 2021 overrakt af Herning Kommunes borgmester, Dorte West (V). 

Kirsten Brænder Aastrup modtager prisen for sin store og utrættelige indsats inden for teaterverdenen. 

Hun har således som instruktør stået i spidsen for en række egnsspil og frilufts-teaterforestillinger. Hun har også skrevet manuskripter og sangtekster, ofte på baggrund af meget grundig research. 

Sprudler af ideer 

– Jeg ved, at du er utrolig vellidt de steder, hvor du kommer frem. Du er god at arbejde sammen med, du sprudler af ideer og har et højt ambitionsniveau. Alligevel skaber du tryghed og glæde omkring dig, lød det blandt andet fra borgmester Dorte West, da hun i byrådssalen holdt tale for Kirsten Brænder Aastrup. 

– Når du som instruktør står bag et egnsspil eller en forestilling, går folkeoplysning, historieformidling og livsfortællinger ofte hånd i hånd. Du yder et kæmpe stykke arbejde fra start til slut. Og du er i den grad beviset på, at kultur – det er ikke bare det, som foregår i de store byer, på de store scener. Det er også det, der foregår ude omkring, i lokalsamfundene, hvor det er med til at binde hverdagen sammen og skabe mening og indhold for børn, unge og ældre. 

Med prisen følger 10.000 kroner. 

Kommentarer