Magaxin

Hav udstyret i værkstedet i orden

Artiklen er sponsoreret.

Trænger du til at få opgraderet dit værktøj? Værktøj har heldigvis ofte en formidabel evne til at holde i lang tid, men nogle gange er det på tide at få fornyet noget af det. Det kan være, det gamle ganske enkelt er slidt ned, at der er kommet noget nyt på markedet, der vil gøre dine arbejdsgange lettere, eller ganske enkelt at der er noget, du har brug for, men ikke ejer endnu.

Med en skruestik kan du sikre dig, at de materialer, du arbejder med, ikke flytter sig. Det kan betale sig, hvis du skal skrue, bore eller file i noget, hvor det er vigtigt, at det ikke bevæger sig. Det gør arbejdet væsentligt nemmere og mere sikkert for dig, og resultatet vil med garanti også blive mere præcist. Kig gerne på en skruestik i mange størrelser, så du ved, at du kommer hjem med det rette til dit værksted.

Forskellige typer af skruestikker

Der findes en række forskellige skruestikker, der hver især har forskellige egenskaber. Det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i det, da det kan få indflydelse på, hvad der er bedst for dit projekt eller arbejdsområde.

  • Parallelskruestikker: Her er der tale om den klassiske skruestik med to parallelle flader, der giver ensartet fordeling af spændkraft og kan monteres de fleste steder.
  • Maskinskruestikker: Denne type er meget flad og kan bruges i forskellige værktøjsmaskiner.
  • Rørskruestikker: Denne fungerer godt til forskellige materialer, der ikke egner sig til parallelskruestikker, da den griber fra alle sider. Det egner sig især til runde enheder, der ikke spændes godt fast mellem to flader.

Når du skal købe skruestikker, er det altså en god idé at have et overblik over, hvad du egentlig påtænker at bruge dem til. Sørg for altid at have øje for kvaliteten, så du kan have glæde af værktøjet længe.

Kommentarer