Sørvad

Herning er vært for Royal Run i 2023

Foto: Herning kommune

Herning inviterer alle til årets største motionsfest i Danmark! Byen er den ene af fire nye værtsbyer for Royal Run 2023.

Klar – parat – start! Vi trækker i kondiskoene i Herning, og alle kan være med, når Herning Kommune bliver vært for næste års store, royale motionsevent, Royal Run 2023.

Royal Run finder sted 2. pinsedag, den 29. maj 2023. Det er femte gang, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen er klar til at løbe sammen med danskerne.

Til løbet i Herning sættes 15.000 startnumre til salg. Deltagerne skal ud på gå- og løberuter, der er henholdsvis One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Gigantisk motionsfest i midtjyske omgivelser 

Herning Kommune lægger sig i selen for at skabe en folkefest med unik stemning omkring Royal Run. Det bliver krydret med smukke, midtjyske omgivelser, royal fejring og masser af festlig underholdning. 

– Vi glæder os rigtig meget til at vise Herning frem, og være med til at skabe fantastiske rammer for årets helt store løbeevent. Vi håber, at Royal Run kan være med til at trække endnu flere nye motionister ud på vejene, som får øjnene op for at løbe og bevæge sig, siger borgmester Dorte West fra Herning Kommune. 

Bag Royal Run står idrætsorganisationerne DGI og DIF. 

Og her er der også stor glæde over, at Herning Kommune er klar til at lægge asfalt til det store event:

– Herning er jo kendt for at holde nogle gode, store fester, så vi glæder os selvfølgelig til at opleve Royal Run ’23 i det midtjyske. Vi er sikre på, at vi i Herning kan få ganske mange med til dette helt særlige, royale motionsevent, siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen. 

DGI’s administrerende direktør, Jens Otto Størup, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe, bakker op: 

– Vi har høje forventninger til Royal Run i Herning, og vi ser naturligvis frem til en stor dag, men også til alt det, der handler om at inspirere deltagerne til lidt mere motion og bevægelse både før og efter eventet, lyder det. 

Tilmeldingen til Royal Run er åbnet og foregår via hjemmesiden: Royalrun.dk.

Om Royal Run

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023
  • Royal Run ’23 finder sted i Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
  • Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – som DIF og DGI står bag – og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Tilmelding og information: royalrun.dk

Kommentarer