Magaxin

Hvad skal du vide, inden du maler væggene?

Artiklen er sponsoreret.

Trænger dine vægge til et nyt og friskt lag maling? Eller er du blevet træt af de hvide vægge og overvejer at prøve lykken med en ny og spændende farve? Uanset grunden, er det vigtigt, at du er godt forberedt, inden du kaster dig ud i at male væggene. Heldigvis kan du i denne oversigt få tre gode tips til hvordan du bedst kommer igennem en overmaling af væggene i god behold.

Start med den lille pensel

Det kan virke paradoksalt at stå foran en stor væg, som skal males, og så få at vide, at man skal starte med den lille pensel. Men før du kan tage den store malerrulle frem, skal du starte i det små. Det er nemlig bedst at male hjørnerne og omkring varmerør. På den måde kan du undgå maling på steder, hvor du ikke er interesseret i at få malerpletter. Du kan med fordel alliere dig med noget malertape, som hjælper at få pæne, skarpe linjer. Du kan finde de helt rigtige pensler inde på specialbutikken.

Hellere for meget maling end for lidt

Mange kan godt blive overraskede over hvor meget maling der skal bruges, når der males vægge. Det er nemlig ikke altid nok at male én gang – ofte skal væggen males to eller tre gange, før du får en flot og ensartet overflade. Derfor er en god idé at købe lidt ekstra maling, før du går i gang – så er du sikker på at have nok til at få en flot, nymalet væg.

Leg med farverne

Mange griber efter den hvide farve, når der skal males vægge – og det er også forståeligt. Det giver en flot og lys stemning i rummet. Men der er ingen regel, som siger, at du ikke må kaste dig ud i andre farver. Kun fantasien sætter grænserne. 

Kommentarer