Kultur

Kendt tv-kok står bag levende gadekøkken på Foodexpo i Herning

Mød Claus Holm til Foodexpo i Herning. Foto: PR.

Den kendte tv-kok Claus Holm inviterer til streetfood, samtale og debat om tidens madtrends, når Foodexpo 27.-29. marts 2022 åbner dørene til Holms Gadekøkken. Her får han besøg af prominente personligheder fra branchen, der blandt andre omfatter biolog og P1-vært Vicky Knudsen, som vil give sit bud på, hvordan invasive plante- og dyrearter bliver til lækre måltider.

Holms hånddeller, gule ærter med tang og fisk ‘n’ kartoffel. Sådan lyder tre af de nyfortolkede retter, som besøgende kan glæde sig til at smage, når Foodexpo og MCH Messecenter Herning 27.-29. marts 2022 åbner dørene til Holms Gadekøkken. Ved køkkenbordet står den anerkendte tv-kok, kogebogsforfatter og foredragsholder Claus Holm, der i samarbejde med Foodexpo har skabt et inspirerende spiseområde.

Området med madvogne, træstubbe og streetart er bygget op omkring det populære streetfood-koncept og vil byde på sund og smagfuld dansk mad, som løfter det danske folkekøkken til et nutidigt niveau, hvor kernen og sjælen er bevaret.

– Gæsterne kan glæde sig til nytænkning og simpel og smagfuld mad. Jeg er skævtænker, men bevarer sjælen i maden og har stor respekt for at bringe folkekøkkenet videre i streetfood. Alt er muligt i et gadekøkken. Der er ingen regler – kun fantasi og kærlighed, fortæller Claus Holm.

Spændende debatter og tidsaktuelle retter

Som en del af det folkelige gadekøkken finder man Holms Samtalekøkken, hvor Claus Holm inviterer kendte personligheder og branchens eksperter ind for både at dele holdninger til mad samt kreere spændende retter med udgangspunkt i aktuelle fødevaretrends. Her kan messens besøgende overvære og deltage i de horisontudvidende debatter, mens de nyder lækre smagsprøver fra Claus Holms hånd.

– Når man taler sammen over mad, kommer det ægte og ærlige frem, fordi maden kræver opmærksomhed, og du får svært ved at overveje dit svar. Filteret forsvinder, siger tv-kokken, som glæder sig til samtalekøkkenet, hvor man kan suge masser af ny viden til sig.

Ifølge Claus Holm er der rigeligt at tage fat på over køkkenbordet, for der er mange vigtige debatter i fødevarebranchen i disse år. Samtalerne i køkkenet vil blandt andet tage afsæt i fødevaretrends som tang, insekter, klima og bæredygtighed.

Spis de invasive arter

En af gæsterne i Holms Samtalekøkken er biolog, naturformidler og vært på P1-programmet “Helt Naturligt” Vicky Knudsen. Hun vil give sit bud på, hvad man kan stille op med de invasive plante- og dyrearter, som ikke er hjemmehørende i Danmark, og som gør skade på den danske natur og truer eksisterende arter. Ifølge Vicky Knudsen kan vi reducere deres skadevirkning ved at indtage dem.

– Jeg er overbevist om, at den rette kok kan få alt til at smage godt, og at flere invasive arter vitterligt er lækker mad. Man kan for eksempel spise rynket rose (hyben) og japansk pileurt, som vokser voldsomt og overtager andre hjemmehørende planters levesteder, samt voldsnegl, sortmundet kutling og stillehavsøsters. I bund og grund er der ingen arter, der ved, at de er invasive og nogle lømler. Det er kun os mennesker, der har rykket dem væk fra deres oprindelige levesteder, så vi kan takke os selv, siger Vicky Knudsen, der glæder sig til at være gæst i Holms Samtalekøkken:

– Nu er jeg kæmpefan af både mad og ikke mindst Claus Holm, som er herligt selskab og fuld af godt humør – og en forrygende kok. Så den kombination er jo garanti for en dejlig dag, og så er vi ret gode til at snakke begge to. Så mon ikke vi i dén grad kan leve op til, at det er et samtalekøkken?

Samtalekøkkenet får også besøg af andre spændende gæster som eksempelvis gastronomisk chef for Gemyse Mette Dahlgaard, ejer af A-Fys Mark Abildhauge, kok Søren Gericke, ejer af Folkets Madhus Michael Museth og projektleder hos Fødevarestyrelsen Marianne Sabinsky.

Når messen nærmer sig sin afslutning tirsdag 29. marts, skal de sidste rester fra køkkenet bruges. Besøgende har derfor mulighed for at kigge forbi Holms Samtalekøkken, når Claus Holm tømmer køleskabet og udnytter madresterne til et smagfuldt måltid, der er både sundt og nærende. 

Kommentarer