Kultur og events

Kulturfest Herning præsenterer flyvefærdigt program: Over 100 arrangementer på en uge

Foto: Herning Kommune

Det samlede program for Kulturfest Herning 2022 er klar. Fra 11. til 18. juni vil hele Herning Kommune genlyde af fuglefløjt og klapsalver, når Kulturfest Herning løber af stablen under det fælles tema “Dus Med Himlens Fugle”. 

I sidste uge blev det offentliggjort, at Stine Bramsen giver gratis koncert i forbindelse med Kulturfest Herning. Nu er arrangørerne så endelig klar til at præsentere det fulde program. Og der bliver noget at glæde sig til, når lokale kulturaktører, kultur- og borgerforeninger og samarbejdspartnere i juni forsøger at få hele Herning Kommune til at rykke sammen under kulturens vinger.

– Vi lægger ud med Rock i Aulum og Musik i Lunden lørdag 11. juni. Derfra flyver vi videre rundt i hele kommunen i løbet af ugen op til den store finale i Herning midtby lørdag 18. juni, siger Pia Trab Worm, kulturkonsulent ved Herning Kommune.

Kæmpe jernfugl

Et af de mere spektakulære arrangementer kredser omkring en kæmpe jernfugl, som en gruppe borgere fra Vildbjerg har lavet. Den bliver udsmykket i Vildbjerg i løbet af ugen, inden den “flyver” til Herning og bliver en del af finale-fejringen.

– Jeg bliver virkelig glad og stolt over, at vi kan mærke opbakninger fra mange egne af kommunen i forbindelse med at få det her arrangement op at stå, siger Pia Trab Worm.

Udover fuglen fra Vildbjerg bliver der mere end 100 små og store kulturelle arrangementer i løbet af ugen. Alle under det fælles tema “Dus Med Himlens Fugle”.

Derfor kan man også finde snydefuglen i en af de mange fuglekasser i Lilleskoven, se de over 1.000 store og svævende fugle som skolebørn og ældre har lavet og meget andet.

Man kan også tage på rullende historie, når Museum Midtjylland laver byvandring for kørestolsbrugere, synge med himlens fugle eller se Vagabonderne på Bakkegården i Søby. Ligesom flere fællessagnsarrangementer giver mulighed for at synge med sit eget næb.

– Det er et stort og varieret program i år, der er blevet til som et resultat af vilje til samarbejde, trang til at skabe og mod til at gå forrest – fra alle de medarrangerende aktører, siger Pia Trab Worm.

Også musikken fylder godt i programmet. Der bliver blandt meget andet mulighed for at opleve den lokale operastjerne Lars Møller, hippe BbyBites, Kalaha og Hilal Kaya, The Beatles Revival, Duoen Claus og Morten og svenske Elona Planman.

Take Away

Et nyt koncept er Kulturfest Take Away, som er et besøg af den nye trailerscene, der bliver indviet i løbet af kulturfesten, fortæller Pia Trab Worm.

Man finder Kulturfest Take Away-trailerscenen i Sdr. Felding om onsdagen og i Høgild om fredagen. På Take Away-scenen er der lagt et program, som består af børneaktiviteter, stå-op-bingo, Har vi vinger?, fællesspisning, lokale indslag og en koncert.

Hvis du vil se, hvad der sker i din by, kan du finde hele programmet på kulturfestherning.dk.

Kommentarer