Magaxin

LED-lys – hvad er det for en størrelse?

Artiklen er sponsoreret.

Blandt det brede udvalg af lys, man i dag kan finde på markedet, findes der nogle populære typer. Du har måske hørt om, at der både findes sparepærer og glødepærer og ja… de her LED-pærer. Alle pærerne har forskellige fordele og ulemper, men hvordan bliver man klog på de forskellige typer af lys, og hvornår man skal vælge hvad?

Læs med her, hvor du får en introduktion til LED-lyset, og hvilke pærer der findes under LED-typen.

Typer af LED-lys til hjemmet

Forkortelse LED kommer af ”Light Emitting Diode” og er en teknisk beskrivelse af, hvordan lyset generes. Ved LED-lys genereres strømmen gennem en elektronisk komponent. Denne type pære bruger mindre strøm end andre typer af elpærer og indeholder ikke kviksølv, som andre typer af pærer kan indeholde.

Fordelen ved LED-pærer er, at lyset kan være dynamisk. Du kan finde dæmpbare pærer, så dit lys kan justeres efter dine behov. Der er en stor nydelse i dæmpbar led. Du kan ligeledes finde dæmpbar spots, som kan sidde monteret i loftet uden at stjæle opmærksomhed. Med dæmpbare led risikerer du heller ikke, at lyset bliver blændende. Det kan man nemlig godt være ude for med LED-lys. Men dette slipper du for med dæmpbare pærer.

Det lave energiforbrug

Med LED-pæren får du en pære, der har et noget lavere energiforbrug end andre typer af pærer. Udover deres lave energiforbrug, lever pæren utroligt længe. Du vil skulle betale mere for din LED-pære end en sparepære, men LED-pærer er billigere i drift. Her får du en pære med en længere levetid og et lavere energiforbrug.

Leder du efter en pære, der kan lyse andre farver end et klart, hvidt lys, bør du se mod LED-pæren. Der findes nemlig LED-pærer, der har en anden farve eller som kan skifte farve. Det er altså også en pære, der nemt bliver multifunktionel!

Kommentarer