Herning

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

Arkivfoto

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Midt- og Vestjyllands Politi modtog i 2020 en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed om en mand, der uden tilladelse havde distribueret sæd. Sagen er blevet efterforsket og en 54-årig mand er i dag blevet dømt for at have distribueret og leveret sæd til kvinder i Danmark i en periode i 2019 uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Håndtering af væv og celler – herunder sæd – må kun ske med tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed blandt andet af hensyn til at sikre sundhed, kvalitet og sikkerhed hos de mennesker, der behandles med doneret væv og celler og for at sikre, at der ikke sker overførsel af sygdomme.

Den 54-årige fik en bøde på 25.000 kroner.

”Det er bestemt ikke hver dag, vi får sager om overtrædelse af vævsloven, så på den måde er det klart, at det er en speciel sag. Med dagens dom står det klart, at det er en overtrædelse af loven, hvis man egenhændigt distribuerer sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed – uanset hvor noble intentioner, man mener at have”, siger specialanklager Jens Severinsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Kommentarer