Erhverv

Medarbejdere i Siemens Gamesa samler ind til julehjælp

Endnu flere familier får en god jul takket være indsamlingen, som medarbejderne ved Siemens Gamesa har startet. Fra venstre bagerst ses Heidi Nørgaard Krag, Alex Matei, Henriette Dyg, Hanne Rump og Lars Hansen. Fra venstre forrest ses Sidsel Arentoft og Mogens Eis.

Nyheden om, at rekordmange familier i år har søgt om hjælp til julemad og gaver har fået medarbejderne i vindmøllegiganten Siemens Gamesa til at stå sammen om at gøre en forskel. Over hele landet samler de ind til Blå Kors Danmark, der uddeler julehjælp til trængte børnefamilier.

Det er langt fra alle familier, som har råd til at give deres børn en god jul. For nogen er december en måned fyldt med stress og bekymringer om, hvordan pengene skal række helt til juleaften.

I år har rekordmange familier søgt om julehjælp hos de danske hjælpeorganisationer. Blandt andet Blå Kors Danmark, som har modtaget knap 8.700 ansøgninger fra børnefamilier, hvor forældrene er på for eksempel kontanthjælp eller anden overførselsindkomst. 

Det store behov for julehjælp blev anledningen til en indsamling i vindmøllekoncernen Siemens Gamesa, hvor medarbejderne begyndte at samle penge ind til Blå Kors Danmarks julehjælp. Det var Heidi Nørgaard Krag, som fik idéen til indsamlingen. Hun arbejder som personlig assistent for fabrikschefen på Siemens Gamesas fabrik i Brande i Midtjylland og arbejder med intern kommunikation. 

“Det spredte sig som ringe i vandet fra at være et lokalt initiativ i Brande til at dække resten af vores lokationer i Danmark, hvor vi samlet set er 5.500 medarbejdere” siger Heidi Nørgaard Krag og fortæller om baggrunden for indsamlingen: 

“Det er ud fra ønsket om at tage et socialt ansvar. Vi tager et stort klimaansvar med vores vindmøller og som virksomhed globalt set. Vi har initiativer som har social karakter, men det her blev meget lokalt, fordi det er i Danmark. Vi ville række ud og hjælpe danske familier, som har det svært i juletiden.”

Gøre en forskel for familier i juletiden

Opbakningen til indsamlingen er stor. Indtil videre er der indsamlet over 34.000 kroner til julehjælp. En af de medarbejdere, som gerne ville bakke om det gode initiativ, er Sidsel Arentoft. Hun er administrativ medarbejder i afdelingen Supplier Quality Towers, der har med kvaliteten af vindmølletårnene at gøre. 

“Jeg tænkte: “Ej hvor dejligt”. Det er bare ikke alle danskere, som har samme muligheder. Hvis jeg kan være med til at tænde det her lille lys i mørket og bidrage til at gøre en forskel for familier i juletiden, så vil jeg gerne det. Det er en lille ting, som kan have en stor betydning”, siger Sidsel Arentoft. 

At virksomheder og medarbejdere går ind og tager et socialt ansvar, har stor betydning, fortæller Thomas Røddik Korneliussen, som er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

“Kæmpestor tak til medarbejderne i Siemens Gamesa for deres store omtanke. De har virkelig julehjertet på rette sted. Det betyder, at vi kan give endnu flere familier en god jul,” siger han.

Tidligere har Siemens Gamesa også doneret affaldstræ til Blå Kors Danmarks botilbud i Vorbasse, som omdanner træet til møbler, og har også samlet ind til deres julearrangement i 2020.

Kommentarer