Livsstil og forbrug

Mikro- og minibiler står højt på herningensernes ønskeliste

Bjarne Nielsen i Herning oplever øget efterspørgsel på mikro- og minibiler. Disse bilmodeller er populære på grund af deres økonomiske drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, hvilket er en vigtig faktor for mange bilkøbere i Herning-området.

Den høje inflation, som har hærget landet den seneste tid, har uundgåeligt påvirket danskernes brugs- og købsvaner. Valg af bil er ingen undtagelse, og det oplever Bjarne Nielsen og Bilernes Hus, der er en del af Nielsen Car Group.

”Den øgede popularitet af mikro- og minibiler kan delvis tilskrives den høje inflation. På trods af den øgede økonomiske belastning fortsætter folk med at have behov for transport, og derfor vælger mange at investere i de mere økonomiske mikro- og minibiler”, lyder det Poul Gundlach Jørgensen, afdelingschef, Bjarne Nielsen, Herning.Statistik fra branchen bakker op om den tendens, som Bjarne Nielsen oplever. Bilinfo.dk rapporterer om at mini- og mikrobiler er blandt de biler med den korteste liggetid på Bilbasen, som bekræfter den øgede efterspørgsel på disse typer af biler.

Små bilmodeller har bred appel

Bilernes vedligeholdelsesomkostninger er fornuftige, og det gør dem til et populært valg for folk, der ønsker at spare penge uden at gå på kompromis med køreglæden. Bilkøberne er ivrige efter at investere i disse pålidelige og økonomiske biler.

”Vi sælger utroligt mange brugte mikrobiler fordelt udover hele landet. Det er en bil, som kan sælges meget hurtigt igen og derved er omsætningshastigheden høj. Biltypen tiltaler alle aldersgrupper: Både den yngre målgruppe, som skal have deres første bil, men det kan også være en almindelig familie, der skal have en bil nummer to eller den ældre gruppe, som ønsker en nedjustering af deres nuværende bil”, fortæller salgschef hos Nielsen Car Group, Glen Voss om målgruppen til mikro- og minibiler, som er den ideelle løsning til bilejere i både store og små byer over hele landet.

Uanset om du skal køre gennem Herning centrum eller på en roadtrip gennem det smukke omkringliggende midtjyske landskab, er mikrobiler som Hyundai I10 og Volkswagen Up! skræddersyet til alle behov. De er nemme at parkere og manøvrere i byerne, men også økonomiske og pålidelige nok til at tage dig på længere ture.

Mikro- og minibiler vinder i popularitet i Herning

På trods af den stigende efterspørgsel, så er mange mikro- og minibiler på vej ud af modelprogrammet hos bilproducenterne. Modeller som Ford Fiesta og Kia Picanto udgår fra produktionen i 2023, og dermed vil udbuddet blive mindre af nyere mini- og mikrobiler de kommende år.

“Producenterne har valgt at fjerne de små biler fra deres program, og de bliver ikke længere produceret på samme måde som før på grund af omstillingen til elbiler. Der er et begrænset antal af billige elbiler på markedet, da de er dyrere at producere, men vi begynder at se nogle elbiler, der koster under 200.000 kr.”, afslutter Poul Gundlach Jørgensen, afdelingschef, Bjarne Nielsen, Herning.

Kommentarer