Sygeplejersker strejker i Herning Kommune
Her kan du se, hvad strejken betyder for dig
Herning Kommune bliver nu omfattet af den igangværende konflikt. Dansk Sygeplejeråd har udtaget omkring 35 sygeplejersker til strejke fra onsdag 25. august, og det betyder, at en række opgaver ikke kan løses.
Konflikten rammer blandt andet overgangen fra sygehus til kommune. Hverken Hjemmeplejen eller Sygeplejen er dog direkte berørt af strejken, så borgere, der allerede får hjælp i eget hjem til fx smertelindring eller personlig pleje, vil ikke mærke konflikten.
Strejken gælder for sygeplejersker i Visitationsenheden, Rehabiliteringscenteret og Akut Teamet, og der er aftalt et nødberedskab.
– Vi kan ikke undgå, at konflikten får konsekvenser, men vi tager os alle steder af det mest nødvendige, så liv, helbred og førlighed ikke kommer i fare, siger Anne Christmann Ramsgaard, sundheds- og ældrechef i Herning Kommune.
Konflikten vil blandt andet påvirke følgende opgaver:
– Udskrivelser:
Under konflikten kan der ikke udskrives færdigbehandlede patienter fra hospital til ophold på Rehabiliteringscenteret, ligesom der ikke udskrives borgere fra Rehabiliteringscenteret.
Neurologiske patienter fra Hammel, Skive eller Lemvig, som har behov for hjerneskadekoordinator eller midlertidigt ophold efter udskrivelsen, kan heller ikke udskrives.
Konsekvensen er altså, at nogle borgere ikke kan komme hjem fra for eksempel hospitalet så tidligt som under normale omstændigheder.
– Visitationsenhedens kontorvagt:
Her er reduceret bemanding, hvilket betyder, at det kan være øget ventetid ved telefonopkald.
– En række ansøgninger kan ikke behandles:
Det gælder blandt andet ansøgninger om rengøring, tøjvask, madservice og handicapkørsel. Der tildeles heller ikke ældre- og plejeboliger.
For sygeplejerskerne i Rehabiliteringscenteret og Akut-teamet gælder, at de kun varetager livsvigtige og uopsættelige opgaver og opgaver, der er nødvendige for at undgå konsekvenser for helbred eller førlighed. Det er for eksempel morfin- og insulinbehandling og sygeplejeopgaver hos terminale patienter.
Kommentarer