Herning

Ukrainsk ambassadør åbner Agromek

Agroindustrien samles, når Agromek 29. november til 2. december løber af stablen i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, åbner på tirsdag 29. november, og åbningsceremonien bliver ganske særlig, for her taler den ukrainske ambassadør i Danmark. Efterfølgende gælder det fire dage, hvor agroindustrien samles, og hvor der i den grad er meget at udforske – 100.000 kvadratmeter i MCH Messecenter Herning er fyldt med udstillere og aktiviteter, dyr og maskiner.

Agromek åbner nu på tirsdag, og det er ingen hvem som helst, der står for den officielle åbning. Det er nemlig den ukrainske ambassadør i Danmark, Vydoinyk Mykhailo, og det er ingen tilfældighed – der har således igennem flere år været et tæt samarbejde mellem agroindustrien og den ukrainske ambassade.

Samtidig kan den ukrainske delegation på Agromek møde leverandører, der kan levere løsninger og produkter, som kan hjælpe i genopbygningen af Ukraine.

I det hele taget er der et betydeligt internationalt snit over Agromek 2022 – besøgende fra 42 lande har tilmeldt sig, blandt de knap 540 udstillere finder man repræsentanter fra 21 lande, ti internationale delegationer har annonceret deres deltagelse, og flere udenlandske ambassadører har meldt deres ankomst.

Flere end 150 aktiviteter

Interessen giver mening, for årets udgave af Agromek præsenterer en stærk udstilling med relevant indhold for alle i branchen. De hundredvis af udstillere tilbyder således løsninger inden for markredskaber, traktorer og høstmaskiner, kornhåndtering, staldmekanisering, energi, viden og service samt entreprenør, park, vej og anlæg.

Af samme grund er messen stedet, hvor hele branchen mødes, og hvor netværk skabes, handler indgås, og inspiration og viden opstår. Netop ny viden er der rig mulighed for at tilegne sig i messens omfattende aktivitetsprogram, der tæller flere end 150 arrangementer og blandt andet byder på en lang række oplæg, debatter og udstillinger.

Messen byder i år på konferencescenerne Biogasscenen og Fremtidens Dage Scenen. På førstnævnte kan man blive klogere på, hvorfor biogas lige nu er inde i en rivende udvikling, og på sidstnævnte samles politik, viden og erhvervsliv til debat om fremtidens danske landbrug.

Derudover gælder det den prestigefyldte prisuddeling Agromek Stars, Agromek Science Challenge, kåringen Fremtidens Landmand og flere internationale konferencer.

Endvidere venter naturligvis den traditionelle kvægudstilling ved VikingDanmark, hvor landets bedste malkekøer og kødkvæg vises frem.

Helt afgørende udstilleropbakning

Også entreprenørbranchen er en central del af Agromek 2022, hvor en hel hal er dedikeret til netop denne. Her står den blandt andet på live-værksted og konkurrencen ‘Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker’.

I det hele taget er Agromek en samlende messe, hvor leverandører, kunder og samarbejdspartnere mødes på kryds og tværs, og hvor eksisterende kontakter plejes, og nye relationer opstår. Og det er alt sammen noget, der glæder Agromek-formand Sten Andersen

– Udstillernes store opbakning er helt afgørende for, at de besøgende personligt kan møde alle relevante og potentielle leverandører på messen. Jeg er derfor dybt taknemmelig for den stærke tilslutning. Messen har i år et udstillerantal, der er på niveau med den seneste udgave af messen i 2018, og vores aktivitetsprogram har aldrig været større, hvilket glæder mig meget. På Agromek kan man på en dag eller to møde hele agroindustrien. Jeg ser frem til fire inspirerende dage med oplevelser, vidensdeling, nye teknologier, dyr, maskiner og mennesker, udtaler Sten Andersen.

Læs mere om messen hér og se udstillerlisten og aktivitetsprogrammet.

Der kan anmodes om presseakkreditering hér.

Agromek 2022 finder sted 29. november til 2. december i MCH Messecenter Herning.

Kommentarer