Herning

Velbesøgt Formland: International interesse og positiv messestemning

Foto: MCH/Tony Brøchner

Formland Spring er tilbage på niveau med før coronapandemien. Det står klart, efter interiør- og designbranchen 3.-6. februar har været samlet i MCH Messecenter Herning for at præsentere produktnyheder samt for at handle, hente inspiration og netværke. Flere end 9.500 fagfolk har besøgt messen, der også har oplevet stor interesse fra udenlandske forhandlere.

9.572 besøgende fra 27 lande har ladet sig drage af design- og interiørbranchens nyeste trends og tendenser, der over de seneste fire dage har været udfoldet på Formland Spring 2022 i MCH Messecenter Herning. Her har 325 udstillere inden for alt fra boligtilbehør til blomsterdekorationer fremvist deres dugfriske varer, ligesom både talks og trendmiljøer har været tilløbsstykker for fagfolkene.

Blandt nyhederne på dette års Spring-messe var Formland Furniture, der bød på en hel hal dedikeret til møbler. Udstillerlisten omfattede blandt andet den danske møbelproducent Top-Line, der repræsenterer Quadrant, Canett Furniture og ABC Reoler, som har haft en “fantastisk premiere” på Formland.

– Der har været en helt særlig intensitet på messen. Der er kommet en masse kunder forbi, og vi har gjort nogle gode handler – det bedste ved at være her har været salget. Hos Top-Line har vi valgt at gå fuldt ind i det, og det gør vi igen næste år, hvor jeg håber, at vi kan fylde ikke bare én, men to haller. Der er ingen tvivl om, at det har været det helt rigtige at samle møbelindustrien side om side med interiør- og designbranchen på Formland, siger Thomas Krogh Brink fra Top-Line.

Den internationale interesse tilbage

At Formland Spring har været besøgt af fagfolk fra 27 lande er ikke gået udstillerne forbi – tværtimod. Hos den bæredygtige interiørvirksomhed Lübech Living kan stifter og kreativ direktør Susanne Frost Lübech berette om nye kunderelationer fra nær og fjern, heriblandt både Norge, Grønland, Island, Tyskland, Holland og England.

– Vi har haft en rigtig god messe med vanvittig stor interesse, både fra danske og internationale kunder, så vi har simpelthen så meget, vi skal hjem og følge op på. Det er fantastisk for os, at vi kan stå her i Herning og nå så bredt ud over landegrænserne. Det havde vi ikke budgetteret med, så det er ren bonus for os, fortæller Susanne Frost Lübech, der har udstillet på Formland siden 2007.

Samme scenarie udspillede sig hos messedebutanten TINTOK, der producerer GOTS-certificerede tasker. Virksomhedsejerne blev af deres netværk anbefalet at udstille på Formland, og messepremieren er gået langt over forventning, fortæller medstifter og designer Maria Toystrup.

– Interessen har været overvældende. Der var kø på vores stand første dag med både danske, tyske og svenske indkøbere, så vi har fået mange gode kunder og kontakter med os herfra. Det har været en kæmpe succes for os som nystartet brand, og det har givet os ekstra selvtillid og mod på at brande os selv. Ingen kender TINTOK, så vi bliver nødt til at fortælle vores historie, og det har Formland givet os en unik mulighed for, siger Maria Toystrup.

En styrket branche

Det er ikke kun blandt de besøgende, at der har været udenlandsk islæt. Udstillerlisten bød blandt andet på den svenske designvirksomhed COOEE Design, der på messen er repræsenteret af salgsagenturet Walnut Street, som også deltager med det danske brand Simple Goods.

– Vi har oplevet en rigtig god messe med den helt rigtige, positive messestemning. Vi har fået både nye kunder, konkrete bestillinger og en masse opfølgninger, som vi skal kigge på efter messen, så vi er meget glade. Det har en stor betydning, at vi står sammen som branche – jo flere udstillere, jo bedre, for vi trækker alle sammen indkøbere til, vi inspirerer hinanden og deler erfaringer, og det skaber i sidste ende en bedre messe for alle og også en styrket branche som helhed, fortæller Christian Egly.

Glæde og taknemmelighed i MCH

Den rigtige messestemning blandt udstillere og besøgende skaber både glæde og stor taknemmelighed i MCH.

– Efterårets gode takter for messemediet er blevet yderligere styrket, og de mange synlige smil og den positive stemning på messen betyder meget for os alle i MCH – både nu og i arbejdet med de kommende messer, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, der glæder sig over, at Formland igen og for 75. gang har været rammen for det personlige møde mellem udstillere og de besøgendes forretninger.

– Af hjertet tak for opbakningen til udstillerne og til alle, der har bidraget til den unikke messestemning på Formland, slutter Georg Sørensen. 

Interiør- og designbranchen samles igen i MCH Messecenter Herning 18.-21. august 2022, hvor Formland Autumn finder sted.

Kommentarer